uitgave boek

Voor mijn eindexamen heb ik een serie tekeningen gemaakt van ieder 36x48 cm.

Alle tekeningen lopen in elkaar over, ontstaan vanuit mijn idee, dat alles en iedereen met elkaar is verbonden. Hierdoor ontstond een leporello. Het is een wandeling geworden om te dromen, te beseffen wat de essentie is en van daaruit verder te gaan, te bloeien.

Op de tekeningen zie je een heel mager muildier door de Himalaya trekken. Mager als het hongergevoel van verlangen. Een muildier omdat deze als werkdieren vaak een schrijnend hard leven hebben, maar er gewoon zijn voor de mens tot het moment, dat ze er soms dood bij neervallen. Tijdens het tekenen gaat mijn hart naar hen uit; ik voel hun lijden, waardoor de liefde uit mijn potlood stroomt. Hun wandeling door een overweldigend gebied. Overweldigend in de zin van betoverend mooi en puur, maar ook angstaanjagend krachtig en ondoorgrondelijk.

 

De tekeningen van deze leporello zijn eind 2008 in boekvorm verschenen onder de titel ‘de wandeling van het verlangen’ in een oplage van totaal 250 exemplaren en is uitsluitend via de kunstenares of de uitgever Philip Elchers te Groningen te bestellen zolang de voorraad strekt.

97905 bezoekers (121667 hits) sinds 18-1-2010